Mainos
Mainos

HS: Rikollisjengin jäsenet tunkeutuivat avaintodistajan vanhempien kotiin

Rikollisjengi United Brotherhoodin kaksi jäsentä tunkeutui Lokapoikien ympäristörikosjutun avaintodistajan vanhempien kotiin, kertoo Helsingin Sanomat.

Tapaus sattui kaksi vuotta sitten. Jengiläiset etsivät asunnosta vanhempien poikaa, joka oli kirjoilla osoitteessa. Kun poikaa ei löytynyt, miehet poistuivat asunnosta. Asunnon ulkopuolella poliisi otti miehet kiinni. Heillä oli mukanaan aseita kuten katkaistu haulikko ja nyrkkirautapuukko, Helsingin Sanomat kertoo.

Poliisin mukaan taloon tunkeutuneet miehet kuuluivat United Brotherhood -rikollisjengiin. He vaikenivat poliisikuulusteluissa täysin siitä, miksi tunkeutuivat asuntoon.

Miesten etsimä henkilö työskenteli Lokapojat-yrityksessä, kun se tehtaili mittavia ympäristörikoksia pääkaupunkiseudulla. Työntekijä kertoi poliisikuulusteluissa avoimesti yrityksen tekemistä rikoksista. Hän myös sanoi, että Lokapoikien toinen omistaja oli sanonut, ettei yrityksen asioista saa kertoa mitään.

Helsingin Sanomien mukaan Lokapoikien omistajille selvisi työntekijän rooli avaintodistajana, kun esitutkintapöytäkirja lähti loppulausunnoille. Hänen osoitteekseen oli pöytäkirjassa laitettu miehen vanhempien asunto.

Kukaan ei kuitenkaan koskaan saanut syytettä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, koska siitä ei saatu riittävää näyttöä. Asuntoon tunkeutuneet miehet saivat tuomion kotirauhan rikkomisesta.

Lokapoikien omistajat tuomittiin viime kesänä neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä ympäristön turmelemisesta ja kahdesta törkeästä petoksesta. Juttua käsitellään keväällä hovioikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme