Mainos
Mainos

HS: SDP:n varavaltuutettu kärähtänyt 22 kilosta khatia – kieltää tahallisuuden

Espoon sosiaalidemokraattien kuntavaaliehdokas Abdifitah Ali Abdi on tuomittu viime vuonna huumausainerikoksesta, kertoo Helsingin Sanomat.

Abdi oli rikoksen tehdessään vuonna 2014 Espoon kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja kulttuurilautakunnan jäsen, ja hoitaa näitä luottamustoimia edelleen. Nyt hän on ehdolla kunnallisvaaleissa.

Abdi tuomittiin teosta 30 päiväsakkoon huumausainerikoksesta. Hän itse kielsi tuoneensa khatia tarkoituksella, ja kertoi luulleensa matkalaukkujen sisältäneen hennaa. Khatia oli kahdessa matkalaukussa 18 kiloa kuivattua tuotetta ja neljä kiloa tuoretta.

Helsingin Sanomien haastattelussa Abdi aluksi kielsi olevansa sama henkilö. Myöhemmin hän kuitenkin myönsi teon ja katuvansa sitä, ettei tarkastanut hennalastin oikeellisuutta. Hän kertoi myös vetäytyneensä kunnallisvaaliehdokkuudesta. Hänen nimeään ei enää näy Espoon SDP:n kunnallisjärjestön sivuilla kunnallisehdokaslistauksessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme