Mainos
Mainos

HS: Törkeästä rahanpesusta epäillyllä Saido Mohamedilla muitakin rahasotkuja – rästissä vuokria, laskuja ja velkoja

Törkeästä rahanpesusta epäillyllä Saido Mohamedilla on vanhastaan ollut epäselvyyksiä raha-asioissa, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden saamien tietojen mukaan Mohamedilla on noin 11 000 euron maksamaton pankkilaina Santander-pankille. Asia käy ilmi Helsingin käräjäoikeuden tänä vuonna antamasta velkomustuomiosta.

Mohamedilla on lähivuosina ollut yhteensä yhdeksän riidatonta velkomusasiaa, joissa osassa velat oli maksettu ennen asian oikeuteen päätymistä. Asiat liittyivät yleisemmin maksamattomiin velkoihin, laskuihin ja vuokriin.

MTV Uutisten tavoittama rikosylikomisario Jari Illukka kertoo, ettei Mohamedia ole vielä kuultu rikosepäilyn tiimoilta.

Vetäytyi ehdokkuudesta

Rikosepäilty syntyi, kun Mohamedin sisko sai viime viikolla tuomion törkeästä petoksesta. Tuomion mukaan sisar olisi erehdyttänyt Kelan maksamaan hänelle perusteettomasti lapsilisiä 44 000 euron edestä. Kävi ilmi, että Saido Mohamed oli nostanut sisarelle rahaa.

Oikeus kuitenkin katsoi, ettei Mohamed ollut lähettänyt rahoja siskolleen. Siskon näkemys on, että Mohamed käytti rahat itse.

Saido Mohamed vetäytyi vihreiden kuntavaaliehdokkuudesta siskonsa tuomion vuoksi.

Vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2011 valittu Mohamed on toiminut Suomen Somalia-liitossa puheenjohtajana ja Ihmisoikeusliitossa asiantuntijana. MTV Uutiset ei tavoittanut Mohamedia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme