Mainos
Mainos

HS: Tulli selvittää sähkötupakkatilauksia

Tulli on aloittamassa kymmeniä rikostutkintoja sähkötupakan tilaamisesta ulkomaisista nettikaupoista, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Tulli on lehden mukaan pysäyttänyt syyskuun alun jälkeen yli 90 lähetystä, joissa on ollut sähkötupakan nikotiinipatruunoita.

- Aiemmin sähkötupakkalähetyksiä ei ollut juuri lainkaan. Nyt sähkötupakan tilaamisesta on tullut jonkinlainen trendi, sanoo lentotullin päällikkö Mika Pitkäniemi lehdelle.

Suomalaisten tilaajien epäillään syyllistyneen lääkerikkomukseen tai lääkerikokseen, koska sähkötupakoiden sisältämät nikotiinipatruunat on luokiteltu lääketuotteeksi. Tulli ei usko, että tilaajilla on tarvittavaa lääkärin reseptiä.

- Käynnistämme myöhemmin kymmeniä rikostutkintoja, jos syyttäjä on samaa mieltä kanssamme, että nikotiinipatruunoiden tilaaminen on laitonta, sanoo tulliylitarkastaja Petri Lounatmaa tullihallituksen rikostorjuntayksiköstä lehdelle.

Sähkötupakka on tavallista tupakkaa jäljittelevä ja nikotiinia vapauttava laite.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme