Mainos
Mainos

Turvapaikanhakija joutui kaasuhyökkäyksen uhriksi – sanaharkkaa käymälän käytöstä

Turvapaikanhakijaa sumutettiin kaasulla Helsingin Rautarientorilla, kertoo Helsingin poliisi.

Poliisi tutkii pahoinpitelynä tapausta, jossa turvapaikanhakijaa sumutettiin kaasulla Rautatientorilla yhdeksän jälkeen illalla. Poliisilla on tapauksesta videokuvaa.

– Materiaalin perusteella vaikuttaa siltä, että tapausta on edeltänyt pidempi sanaharkka ja töniminen Rautatientorilla, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta

Uhri oli menossa ystävänsä kanssa käymälään ja epäillyt kantasuomalaiset miehet olivat estäneet heitä. Uhria oli kaasutettu, minkä jälkeen uhri oli mennyt ravintolaan pesemään kasvojaan.

– Miehet olivat seuranneet uhria ja tämän kaveria vielä ravintolaan ja uhkailleet heitä hetken aikaa siellä. Tämän jälkeen uhkailijat olivat poistuneet paikalta, Juvonen jatkaa.

Poliisi tutkii tällä hetkellä tapahtumien kulkua ja videolta näkyvien ihmisten osallisuutta tapahtumiin. Poliisi ei ole kuitenkaan tavoittanut vielä kaikkia osanosaisia, mutta poliisilla on tiedossa useamman mukana olleen henkilön henkilöllisyys.

Turvapaikanhakija sai kaasuttamisen jälkeen ensiapua.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme