Mainos
Mainos

HS: Työntekijä avasi vankien kirjeitä - epäillään myös varkaudesta

Psykiatrisen vankisairaalan työntekijän epäillään avanneen luvattomasti vangeille lähetettyjä kirjeitä Turussa, kertoo Helsingin Sanomat. Lisäksi työntekijän epäillään ottaneen kirjeistä rahaa.  

Poliisi tutkii tapausta törkeänä viestintäsalaisuuden loukkauksena, varkautena ja virka-aseman väärinkäyttämisenä. Kyse on vähän alle sadalle vangille muun muassa omaisten ja tuttavien lähettämistä kirjeistä. Poliisin tietojen mukaan osa kirjeistä on sisältänyt rahaa. Yhteissumma on vielä epäselvä.  

Sairaalan ylilääkäri Hannu Lauerma kertoo lehdelle, että työntekijän esimies oli alkanut epäillä väärinkäytöksiä, minkä jälkeen sairaala ilmoitti asiasta poliisille. Lauerman mukaan rikoksista epäilty on eronnut virastaan.  

HS:n mukaan työntekijä kiistää epäilyt.  

Vankisairaalan työntekijät saavat avata ja lukea vankien kirjeitä vain tietyistä syistä, jotka on määritelty vankeuslaissa.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme