Mainos
Mainos

HS: Vene- ja moottorivarkauksien määrä vähentynyt – varkauksia johdetaan ulkomailta

Venevarkauksien ja veneisiin liittyvien vahinkojen määrä on vähentynyt selvästi viime vuodesta.

Poliisiammattikorkeakoulun mukaan moottorivarkauksia on tänä vuonna tullut poliisin tietoon hieman yli tuhat, joten määrä on vähentynyt yli neljänneksen.

Vene- ja venetarvikevarkauksia poliisin tietoon tuli taas noin 850 kappaletta, mikä on 14 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Luvut ovat vuoden alusta syyskuun 24. päivään asti. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Poliisi: Moottorivarkauksia johdetaan ulkomailta

Helsingin Sanomien haastattelussa Lounais-Suomen poliisista kerrottiin, että suurten perämoottorien varkauksia johdetaan usein ulkomailta, ja moottorit päätyvät usein ulkomaille. Alle 20 hevosvoiman moottorit jäävät usein taas Suomeen.

Poliisista kerrotaankin, että se on tehostanut yhteistyötä veneilyyn liittyivissä varkauksissa tullin ja rajavartiolaitoksen kanssa.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi aloitti viime vuonna veneiden ja moottorien rekisteröinnin, mikä vaikeuttaa varastettujen tavaroiden myyntiä ainakin Suomessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme