Mainos
Mainos

Humppilan ampumistapauksesta esitutkinta

Poliisin aseenkäytöstä Humppilassa aloitetaan esitutkinta. Poliisi ampui eilen piiritystilanteessa aseistetun miehen, joka oli haavoittanut yhtä henkilöä.

Poliisi ampui yhden laukauksen henkilön ylävartaloon rivitaloasunnon edustalla klo 19.20. Poliisin mukaan kohdehenkilö oli varustautunut revolverilla ja hän uhkasi asunnossa ollutta henkilön henkeä.

Poliisin ampuma mies kuoli myöhemmin illalla sairaalassa ylävartalon ampumavammaan.

Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkisen mukaan alustavassa tutkinnassa on tullut esiin, että poliisin ampuma laukaus olisi ammuttu hätävarjelutilanteessa ja piiritystilanteessa annettuja voimankäyttöohjeita noudattaen.

Surmansa saanutta miestä oli tätä ennen useaan kertaan käskytetty luopumaan aseestaan ja hänelle oli ilmoitettu, että poliisi on varautunut voimankäyttöön, Mäkinen kertoo tiedotteessa.

Tutkinnanjohtajan mukaan asiaan liittyy erittäin painava selmittämisintressi, koska uhri on kuollut poliisin voimankäytön seurauksena. Mäkisen mukaan esitutkinnan kautta on asiaan saatavissa kattava ja objektiivinen selvitys.

Asiaa tutkitaan tällä hetkellä epäiltynä kuolemantuottamuksena.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme