Mainos
Mainos

Huoltomies pyöritti huumekauppaa netissä – viattomat ihmiset sotkettiin vyyhtiin kierolla tavalla

Tulli on paljastanut huumevyyhdin, jossa erittäin vaarallista alfa-pvp-huumetta myytiin suuria määriä Tor-verkon Silkkitiellä. Tullin mukana välitetyn ja takavarikoidun huumeen määrä oli 1,5 kiloa eli sen katukauppa-arvo olisi ollut yli 600 000 euroa.

Maahantuonnista ja levittämisestä epäillään kahta kolmikymppistä miestä, joista pääepäiltyä, 35-vuotiasta uusmaalaista miestä epäillään viidestä törkeästä huumausainerikoksesta. Hän on edelleen tutkintavankina.

Tullin tutkinnan mukaan kaksikko oli tilannut alfa-pvp:tä, eli amfetamiinin kaltaista muuntohuumetta Kiinasta. Huumelähetykset oli osoitettu henkilöille, joilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Käytännössä epäillyt olivat varastaneet heidän identiteettinsä ja tilanneet huumeet syrjäseuduille heidän nimissään tekaistuihin osoitteisiin. Yhdessä tapauksessa epäillyt olivat hämäystarkoituksessa jopa vuokranneet talon lähetystä varten.

Tullin mukaan sivulliset eivät olleet epäiltyjä jutussa.

– Tietysti nämä ihmiset ovat olleet hämmentyneitä ja ihmeissään, että näin on päässyt käymään. Tietenkään ei ihan heti ollut selvää, ettei näillä ihmisillä ollut mitään tekemistä asian kanssa, mutta aika nopeasti pystyimme sen toteamaan, kertoo tulliylitarkastaja Petri Kivelä.

Huumeet maksettiin bitcoineilla

Tullin tutkinnan mukaan huumeita myytiin Silkkitielle sadoille vastaanottajille ja niitä toimitettiin perille postitse ja maastokätköjen avulla viime vuoden helmikuun ja tämän vuoden tammikuun välillä. Tilaukset maksettiin virtuaalivaluutta bitcoineilla.

Takavarikkoon saatu huume oli erittäin vahvaa, pitoisuudeltaan 95-100 prosenttia. Takavarikoidusta ja välitetyksi selvitetystä huumeesta olisi saanut jopa 73 000 käyttöannosta, jolloin yhteenlaskettu katukauppa-arvo olisi ollut 630 000 euroa.

Tulli takavarikoi huumeiden lisäksi myös pakkaus- ja postitustarvikkeita, huumausaineiden käyttövälineitä ja vaarallisiksi luokiteltavia esineitä pääepäillyn työpaikalta. Kivelän mukaan mies toimi huoltomiehenä pääkaupunkiseudulla useissa kohteissa.

Tulli on tutkinut vyyhtiä törkeinä huumausainerikoksina, huumausainerikoksina, vaarallisia esineitä koskevien määräysten rikkomisena ja väärennyksenä. Esitutkinta on valmistunut ja se on siirretty syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastolle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme