Mainos
Mainos

Huomio kultasepänliikkeet! Varastetut korut etsivät omistajaa

Länsi-Uudenmaan poliisilla on hallussaan arvokkaita koruja, joille ei toistaiseksi ole löytynyt omistajaa. Korut takavarikoitiin varasporukalta rikostutkinnan yhteydessä.

Suuri osa takavarikoiduista koruista on palautettu kultasepänliikkeisiin eri puolille Suomea, mutta muun muassa punarubiininen sormus ja kasa jalokivin koristeltuja sormuksia ja kaulakoruja makaa edelleen poliisin takavarikossa.

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee varkaussarjasta viittä Romanian kansalaista, jotka tulivat Tukholmasta Turkuun tammikuun 26. päivänä. Heidät on vangittu. Epäillyt kiersivät Suomea neljän päivän ajan ja tekivät varkauksia kultasepänliikkeissä ainakin Espoossa, Helsingissä, Lappeenrannassa, Iisalmessa ja Kajaanissa. Saaliin arvo oli ainakin 100 000 euroa.

Rikokset tehtiin niin, että osa henkilöistä oli vienyt myyjän huomion tekeytymällä tavallisiksi asiakkaiksi, jolloin muut olivat anastaneet liikkeistä erilaisia koruja. Epäillyt saatiin kiinni Vaasassa tammikuun 30. päivänä.

Suuri osa kultasepänliikkeistä teki ilmoituksen hävinneistä koruista ja niille korut on saatu palautettua. Ylijääneissä koruissa on merkintöjä, jotka kertovat niiden olevan peräisin Suomesta. Poliisin mukaan varkaiden tekotapa oli niin ovela, ettei varkautta välttämättä ole huomattu.

Poliisin mukaan epäillyt ovat kiertäneet laajalti Suomea, ja näin ollen korujen omistajat voivat olla mistä tahansa Oulun eteläpuoliselta alueelta. Epäillyt ovat liikkuneet muun muassa Mikkelissä, Joensuussa ja Kuopiossa, joissa mahdollinen rikospaikkakin voisi olla.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen järjestäytyneen omaisuusrikollisuuden tutkintaryhmä pyytää koruista tietäviltä yhteydenottoa numeroon 071-8738443 virastoaikana.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot