Mainos
Mainos

Hurja moottoripyörän takaa-ajo: Poika lensi sarvien yli kuperkeikalla asfalttiin – turmapaikalta löytyi yksinäinen kenkä

Oulun poliisilaitos tiedottaa tiistai-iltana kymmenen jälkeen alkaneesta tapahtumasarjasta, joka sai poliisin huolestumaan syvästi alaikäisen pojan voinnista, hänen kaaduttuaan takaa-ajossa moottoripyörällä.

Poliisin tiedotteen mukaan tapahtumasarja sai alkunsa Haapajärvellä, kun poliisipartio yritti pysäyttää alaikäisen moottoripyöräilijää, joka ajoi 60 kilometrin nopeusrajoitusalueella ylinopeutta. Moottoripyöräilijä ei totellut pysäytysmerkkiä, vaan ampaisi karkuun Haapajärven taajamassa poliisiauto perässään.

Poliisin mukaan vauhti kiihtyi kovimmillaan 40 kilometrin nopeusrajoitusalueella arviolta jopa 100 kilometriin tunnissa. Takaa-ajoa vaikeutti mopon epäkunnossa olleet taka- ja jarruvalot. Välillä partio menetti näköyhteyden pakenijaan.

Törmäsi pyörätelineeseen

Tiedotteen mukaan poliisi havaitsi, että moottoripyörä törmäsi johonkin yläasteen pihassa ja kaatui. Partion saapuessa paikalle kuljettaja oli kuitenkin ehtinyt jo jatkaa pakomatkaansa. 

Hetkeä myöhemmin poliisi sai kuitenkin silminnäkijältä havainnon koulun pihaan jääneestä pakenijan toisesta kengästä. Partio totesi käydessään paikalla törmäyksen ja siitä seuranneen kaatumisen johtuneen koulun pihalla olleesta pyörätelineestä, joka oli mennyt pahasti mutkalle.

Silminnäkijä kertoi poliisille olevansa varma, että kuljettaja oli loukkaantunut, sillä kuski oli silminnäkijän mukaan lentänyt moottoripyörän sarvien ylitse kuperkeikalla asfalttiin.

– Lopulta erinäisen pähkäilyn, asioiden yhdistelyn ja pienen onnen perusteella, mutta ilman ulkopuolista apua, löytyi mahdollinen tekijäehdokas, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Poika löytyi kunnossa

Poliisi kertoo lähteneensä välittömästi tavoittelemaan henkilöä.

– Oli suuri huoli moottoripyöräilijän kunnosta hurjan ilmalennon takia ja kyse oli alle 18 -vuotiaasta nuoresta miehestä. Oli vahva epäily siitä, ettei tämä ollut asiasta kertonut vanhemmille.

Noin puolenyön aikaa poliisi tavoitti pojan kotoaan. Poika tunnusti teon isän läsnä ollessa. Poliisin mukaan poika oli selvin päin ja kortillinen.

– Motiiviksi osoittautui pelko siitä, että nopeutta olisi ollut poliisiauton kohtaamishetkellä niin paljon, että kortti olisi lähtenyt sen siliän tien. Lopulta nopean ja huonon harkinnan jälkeen poika oli ampaissut karkuun.

Poliisi oli kuitenkin helpottunut, sillä poika ei ollut poliisin epäilyistä huolimatta loukkaantunut. Poliisin mukaan katuva poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, jota ei olisi ilman kaahailua tullut. Lisäksi toinen kenkä löytyi talonyhtiön roskakorista.

Pakenemista tutkitaan poliisin mukaan muun muassa törkeänä liikenteen vaarantamisena.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme