Mainos
Mainos

KRP paljasti miljoonaluokan huumeorganisaation

Keskusrikospoliisi on paljastanut Suomessa toimivan huumausaineiden levitysorganisaation.

Poliisi pääsi ryhmän jäljille oman toimintansa ansiosta. Keskusrikospoliisi työskenteli yhdessä useiden paikallispoliisiyksiköiden kanssa.

Vuoden 2013 loppupuolella kohdistettiin tiedonhankintaa ja salaisia pakkokeinoja joensuulaiseen mieheen. Tällä miehellä oli yhteyksiä pääkaupunkiseudulla vankilassa olevaan, huumausainerikoksista tuomiota istuvaan mieheen. Vankilassa istuva mies järjesteli muun muassa piilopuhelimilla huumeiden välitystä Suomessa.

Esitutkinnan aikana takavarikoitiin useita huumausaine-eriä. Joensuulaisen epäillyn jäljiltä takavarikoitiin Liperistä maastokätköistä tammikuussa 2014 125 grammaa ja elokuussa noin kilo amfetamiinia.

Jälkimmäinen erä oli vahvuudeltaan 85 prosenttista, ja katukauppaan siitä olisi saatu kolmesta kahdeksaan kiloa amfetamiinia. 

Esitutkinnassa 17 henkilöä

Tämän vuoden alussa poliisi takavarikoi pääkaupunkiseudulla kaksi erää Subutex-tabletteja. Ensimmäinen erä oli yli sata tablettia, ja se takavarikoitiin vangilta perhetapaamisen jälkeen. Toinen, yli 360 tabletin erä otettiin talteen Helsinki-Vantaan lentokentältä kuriirilta. Se oli tulossa Ranskasta ja olisi ollut matkalla vankilaan.

Seuraava huumausainetakavarikko tehtiin Helsingissä Landbon maastosta. Poliisi takavarikoi organisaatiossa toimivan eteläsuomalaisen miehen jäljiltä maastokätköstä noin kymmenen kiloa amfetamiinia ja noin 14 kiloa hasista. Eteläsuomalainen mies otettiin kiinni syyskuussa 2014. Kiinnioton yhteyteen liittyvissä tapahtumissa takavarikoitiin vielä eri tahoilta yhteensä noin viisi kiloa amfetamiinia.

Keväällä 2014 Tornion tulli takavarikoi noin 70 kilon nuuskalastin. Joensuulaisen ja pääkaupunkiseudulla vankilassa olleen miehen oli tarkoitus levittää tätä lastia.

Tutkinnan kohteena olleelta organisaatiolta takavarikoitiin kaikkiaan yli 30 kiloa erilaisia huumausaineita. Niiden katukauppa-arvo on noin 700 000 - 1 000 000 euroa.

Esitutkintaa kohdistettiin 17 epäiltyyn, jotka kaikki olivat suomalaisia. Esitutkinnassa on kymmenen rikosnimikettä, joista suurin osa on törkeitä huumausainerikoksia.

Kaksi epäiltyä on edelleen vangittuna ja kaksi matkustuskiellossa. Kahdella epäillyistä on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Esitutkinta on valmistunut ja rikoskokonaisuus on siirretty syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Mahdollisia syytteitä käsitellään alkuvuodesta 2015 Pohjois-Karjalan ja Helsingin käräjäoikeuksissa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme