Mainos
Mainos

Huumeissa ollut isä jätti pienet lapsensa yksin asuntoon

Helsingin hovioikeus on tuominnut päiväsakkoihin isän, joka jätti kaksi pientä lastaan neljäksi tunniksi yksin kotiin. Teko tapahtui syyskuussa 2010.

Isä poistui asunnosta yöllä sekavassa tilassa ja jätti nukkumassa olleet 2,5-vuotiaan ja 7 kuukautta vanhan lapsensa yksin. Sekavan tilan aiheutti miehen käyttämät huumeet. Mies kertoi käyttäneensä MPDV-huumetta kaksi päivää aiemmin. Sen lisäksi noin 30-vuotias mies oli käyttänyt huumeita viidentoista vuoden ajan.

Isä vaati hovioikeudessa käräjäoikeuden antaman heitteillepanotuomion kumoamista. Hän perusteli vaatimustaan sillä, että ei ollut aiheuttanut lapsilleen konkreettista vaaraa. Hän myös soitti lasten isoäidille, joka meni lasten luo. Lapset heräsivät aamulla normaalisti, eivätkä olleet tietoisia, että olivat olleet neljä tuntia yksin asunnossa.

Isoäidin lisäksi mies soitti hätäkeskukseen, joka lähetti poliisipartion lasten luokse.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että isä syyllistyi heitteillepanoon. Hovioikeuden mukaan "näin pienten lasten jättäminen yöaikaan asuntoon ilman aikuisen läsnäoloa usean tunnin ajaksi on aiheuttanut vaaran lasten hengelle ja terveydelle".

Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden langettaman tuomion. Mies joutuu maksamaan 20 päiväsakkoa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot