Mainos
Mainos

"Huumekioskia" kauppakeskuksen vessassa pyörittäneen miehen tuomio aleni hovissa

Helsingin hovioikeus tuomitsi 47-vuotiaan miehen 6,5 vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Käräjillä mies oli tuomittu 7,5 vuoden vankeuteen. Mies oli oikeuden mukaan välittänyt yli puoli kiloa kokaiinia ja noin 8 300 ekstaasitablettia kauppakeskus Itiksen vessassa Helsingissä. Huumeiden lähde jäi pimentoon.

Rikokset tapahtuivat viime vuoden kesä-elokuussa.

Hovioikeuden mukaan mies oli merkittävässä asemassa huomattavan kokaiini- ja ekstaasimäärän levittämisessä Helsingin huumausainemarkkinoille. Hän ei oikeuden mukaan toiminut ainoastaan huumausainekuriirina vaan piti kirjaa huumausainemääristä sekä jakoi ja pakkasi huumausaineita pienempiin eriin levittämistä varten. Oikeuden mukaan hän ei kuitenkaan toiminut huumausaineiden levitysketjun yläpäässä tai itsenäisesti, vaan mies toimi saamiensa ohjeiden varassa.

Mies kertoi kuulusteluissa, että palkkioksi oli sovittu noin 500 euroa yhdeltä vessakeikalta, ja hänet tuomittiin käräjillä menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 5 000 euroa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme