Mainos
Mainos

Huumemurron syytetty: ”Yliopiston huumekaapin avainta säilytettiin maalipurkissa”

- Opiskelujen alussa juhlissa kuulin, että Viikin laitoksella oli paljon huumeita, huumemurtojutun pääsyytetty kertoi. - Helppo pääsy vaikutti siihen, että rikos tehtiin.

25-vuotias kertoi, että he menivät sisään hänen omilla avaimillaan. Mies oli ollut aiemmin töissä Helsingin yliopiston Viikin tutkimuslaitoksessa, muttei enää murron aikaan. Avaimet oli silti jääneet hänelle.

- Huumekaapin avainta säilytettiin maalipurkissa kaapin päällä, 25-vuotias sanoi. Hänen mukaansa kaikki tiesivät siitä.

- Yliopiston riennoissa on ollut aiemmin henkilöitä, joilla on ollut kokaiinia ja morfiinia. Sieltä on ollut helppo hakea, kun punnitsee tilalle toisia aineita, 25-vuotias kertoi.

Viittä noin 25-vuotiasta syytetään Helsingin käräjäoikeudessa huhtikuun alussa tehdystä murrosta, jossa vietiin runsaasti erilaisia huumeita. Kaksi on Helsingin yliopiston opiskelijoita.

Painostusta

25-vuotias kertoi, että hän teki murron sittemmin varastettuihin huumeisiin kuolleen ystävänsä painostuksesta. Taustalla oli kolmiodraama.

- [Ystävä] pyysi minua hakemaan kokaiinia sieltä. Hän uhkasi myös hakea aineita itse, piilottaa niitä asuntooni ja ilmoittaa niistä poliisille.

Kuollut ystävä oli aiemmin seurustellut 25-vuotiaan uuden tyttöystävän kanssa.

- Pyysin poikia mukaan, 25-vuotias kertoi. - Yksi kieltäytyi, mutta sain hänen suostuteltua mukaan kuljettajaksi, koska en ollut varma ajokunnostani.

Yksi ystävistä jäi ulos vartioon, kun varkaat menivät 25-vuotiaan avaimilla sisään ja veivät huumeet. Sen jälkeen siirryttiin hänen asunnolleen, jossa huumeet punnittiin.

- En löytänyt kokaiinipurkkia heti, joten otin mukaan kaikki siitä huumausaine hyllystä.

Huumeita asunnolla

Sen jälkeen 25-vuotiaan asunnolla aineet punnittiin ja sen jälkeen otettiin kokaiinia ja morfiinia. - Otimme yhden annoksen. [Kuollut ystävä] otti loput ja käytti ne myöhemmin.

Hän kuoli huumeisiin muutama päivä myöhemmin. Ystävät löysivät hänet.

25-vuotias kertoi, että kuoleman jälkeen hän ja kaksi muuta keräsivät loput huumeet kasaan ja menivät metsikköön hävittämään ne. 

- Halusimme, ettei niistä olisi muille vaaraa.

Osa jäi hävittämättä ja poliisi löysi ne.

- Tiedän, että menetän opiskeluoikeuteni ja joudun etsimään uuden ammatin, hän sanoi. Mies on myöntänyt huumevarkauden, mutta kiisti että kyseessä olisi törkeä varkaus ja törkeä huumausainerikos.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme