Mainos
Mainos

Huumetutkinnan yhteydessä kerrostalosta löytyi suuri räjähdearsenaali

Rikollisten epäillään järjestäneen Oulun seudulle suuria määriä muun muassa amfetamiinia. Tutkinnan yhteydessä oululaisesta kerrostalosta löytyi kilokaupalla erilaisia räjähteitä. 

Keskusrikospoliisin Oulun yksiköllä on ollut tutkinnassa laajamittainen ja pitkäkestoinen huumausainerikoskokonaisuus, missä rikollisorganisaation epäillään järjestäneen Oulun seudulle suuria määriä vaarallisia huumausaineita, muun muassa amfetamiinia.

Marraskuussa 2013 Oulussa löytyi maastokätköstä kilo amfetamiinia. Esitutkinnan aikana kiinniotettuna on ollut yli kymmenen henkilöä ja edelleen on vangittuna kolme henkilöä. Kahden vangitun epäillään kuuluvan United Brotherhoodin Oulun-kerhoon.

Amfetamiinia on myyty suuri määriä Oulun alueella ja sen lähiympäristössä, muun muassa Ylivieskan seudulla. Poliisin mukaan huumeita on syksyllä 2013 muutaman kuukauden aikana myyty noin 75 000 euron edestä. Tutkinnassa selvitetystä huumemäärästä olisi saatu yli 12 000 käyttöannosta. 

"Olisi aiheuttanut huomattavaa vahinkoa"

 

Poliisi on kotietsinnöissä löytänyt useita aseita, yli kymmenen kiloa räjähdysaineita, huomattavan määrän nalleja ja sytyttimiä. Yksi patruunoista oli nallitettu. Räjähdysmateriaalia säilytettiin oululaisessa kerrostalossa.

Poliisin mukaan räjähtäminen olisi aiheuttanut huomattavaa vahinkoa kerrostalossa, ja siitä olisi ollut välitöntä vaaraa useille henkilöille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme