Mainos
Mainos

Huumevelan perimisestä riita: Mies ampui toista päähän lähietäisyydeltä

Helsingin Laajasalossa 23.4.2014 ampumalla tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on valmistumassa.

Vuonna 1990 syntynyt mieshenkilö ampui käsiaseella lyhyeltä etäisyydeltä vuonna 1989 syntynyttä mieshenkilöä päähän surmaten hänet.

Uhri oli tapahtuma-aikaan jalkaisin liikkeellä, kun ampuja oli tullut tapahtumapaikalle autolla.  Autoa kuljettanut mieshenkilö ampui autosta kuljettajan paikalta yhden laukauksen uhria päähän surmaten tämän välittömästi. Teon jälkeen mieshenkilö pakeni paikalta.

Poliisi sai miehen kiinni lukuisia vaaratilanteita aiheuttaneen takaa-ajon jälkeen tämän törmätessä liikennevaloihin pysähtyneeseen ajoneuvoon.

Törmäyksen jälkeen mies nousi autosta aseen kanssa ja yritti paeta paikalta jalan. Paikalle tulleet poliisipartiot saivat tilanteen hallintaan käskyttämällä miestä luopumaan aseesta.

Poliisi kertoo esitutkinnassa selvinneen, että teon motiivina ovat olleet erimielisyydet huumevelan perimisestä. Huumevelkaan liittyen oli esitetty uhkauksia puolin ja toisin. Tämä oli johtanut siihen, että ampuja oli hankkinut useita aseita itselleen.

Rikoksesta epäilty mieshenkilö oli noin viikkoa aiemmin ampunut useita kertoja Laajasalon pysäköintialueelle pysäköidyn uhrin autoa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme