Mainos
Mainos

Hyökkääjät kaatoivat valtion verkkopalveluita viikonloppuna – KRP tutkii rikoksena

Palvelunestohyökkäys kaatoi useita verkkopalveluita sunnuntaina. Keskusrikospoliisi kertoo tutkivansa asiaa rikoksena.

Verkkohyökkäys kaatoi muun muassa valtionhallinnon viranomaisten ja ministeriöiden verkkosivuja. Keskusrikospoliisin tiedotteen mukaan hyökkääjän tai hyökkääjien epäillään syyllistyneen törkeään tietojärjestelmän häirintään.

– Palvelunestohyökkäykset ovat yksinkertaisia ja halpoja toteuttaa. Tekijänä voi näin ollen olla yksittäinen henkilö tai jokin järjestäytyneempi taho, esimerkiksi verkkorikollisryhmä, tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Antti Velin kommentoi tiedotteessa.

– Motiivikin voi vaihdella esimerkiksi pelkästä näyttämisenhalusta aina viranomaisten toimintakyvyn testaamiseen, hän jatkaa.

Tutkintapyynnön keskusrikospoliisille teki Valtion tieto- ja viestintäkeskus Valtori, joka kertoi eilen, että hyökkäys tehtiin ulkomailta.

Hyökkäyksestä aiheutui vähintään harmia, sillä sen aikana muun muassa verottajan, maistraatin, Kelan, poliisin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon Kanta-palveluihin oli mahdotonta kirjautua.  

Palvelunestohyökkäyksessä hyökkääjä ohjaa kohteena olevalle verkkopalvelimelle niin paljon liikennettä, että palvelimen toiminta sakkaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme