Mainos
Mainos

Hyvinkäällä säikähdettiin taas - koulu suhtautui asemieheen vakavasti

Poliisi on vielä paikalla varotoimenpiteenä Hyvinkään Hyria-oppilaitoksella. Poliisi hälytettiin oppilaitokselle sen jälkeen, kun koulun läheisyydessä tehtiin havainto miehestä, jolla oli ase kädessä.

Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksesta ei kerrota, onko epäilty saatu kiinni. Poliisin partio on koululla siihen asti, että opiskelijoiden koulupäivä päättyy.

– Poliisin käsityksen mukaan vaaraa ei ole, sanoo ylikonstaapeli Altti Pirinen.

Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen sanoo, että tilanne otetiin oppilaitoksessa äärimmäisen vakavasti ja poliisi hälytettiin paikalle välittömästi havainnon jälkeen. Hän kuitenkin arvioi, että kyse saattoi tällä kertaa olla ase kädessä olleen miehen ajattelemattomuudesta.

– Kysymys on varmaan ollut enemmän siitä, että yksi kaveri on esitellyt muille pistooliaan, eikä tilanteeseen ole varsinaisesti liittynyt uhkaamista tai uhkaa, hän arvioi.

Vaittisen mukaan kyse on ollut oletettavasti ilmapistoolista, mutta siitä ei ole varmuutta. Joka tapauksessa tieto asemiehestä kiiri pitkin oppilaitosta nopeasti.

– Toki tällaiset tapaukset säikyttävät porukkaa, kun vastaavia on ollut oppilaitoksissa aiemminkin ja silloin on ollut tosi kyseessä.

Oman lisäsävynsä tilanteeseen on tuonut sekin, että tilanne sattui Hyvinkäällä. Muutama vuosi sitten Hyvinkään sattui ammuskelu, jossa kuoli kaksi Hyrian opiskelijaa.

– Ne haavat arpeutuvat hitaasti. On kuitenkin hyvä tietää, mitä kaikkea voi tapahtua, Vaittinen sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme