Mainos
Mainos

Hyvinkään perussuomalaisten ex-pomolle tuomio puoluetoverin uhkailusta

Puoluetovereiden uhkailu muun muassa vakavalla väkivallalla toi sakot Hyvinkään perussuomalaisten entiselle puheenjohtajalle.   

Uhkailujen taustalla oli Hyvinkään perussuomalaisten talousepäselvyydet, joiden takia ex-puheenjohtajasta oli tehty tutkintapyyntö poliisille. 

Mies lähetti esitutkinnan aikana lukuisia viestejä, jotka Helsingin hovioikeus tulkitsi jutun takia kuulusteluissa käyneiden entisten puoluetovereiden uhkailuksi. Puheenjohtaja kirjoitti muun muassa, että tappo tai murha päästäisi mätämunat aivan liian helpolla.

– Tunnustan ihan etukäteen, että olen syyllinen ainakin kolmen ihmisen ampumiseen. Päätös helpottaa minua ja olen tehnyt sen selvin päin ja rauhallisin mielin, enkä tule katumaan, mies kirjoitti.  

Talousepäselvyyksistä ei lopulta nostettu syytteitä. Sen sijaan entinen puheenjohtaja Taisto Orre sai oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta 60 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa vajaa tonni.  

Orre on eronnut perussuomalaisista. Hän kuuluu Hyvinkään valtuustossa omaa nimeään kantavaan yhden miehen ryhmään.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme