Mainos
Mainos

Iäkäs pariskunta vaatii Nordealta korvauksia tietojenkalastelijoille menettämistään rahoista – pankki syyttää kaksikkoa huolimattomuudesta

Iäkäs pariskunta vaatii käräjäoikeudessa Nordealta korvauksia tietojenkalastelijoille menettämistään rahoista. Pariskunta menetti huijauksessa 4 800 euroa.

Verkkotunnuksia oli urkittu pankin sivustoksi naamioidulla sivustolla. Naisen mukaan hän ehti antaa vain käyttäjätunnuksensa, kun huomasi petoksen.

Nordea vaatii pariskunnan vaatimusten hylkäämistä. Se katsoo, että tietojen joutumisesta rikollisille olisi pitänyt ilmoittaa viivyttelemättä. Pankin näkemyksen mukaan kantaja toimi vähintäänkin törkeän huolimattomasti ja on siksi itse täysimääräisesti vastuussa vahingosta.

Rahat siirrettiin ulkomaille

Esitutkinnan perusteella pariskunnan tililtä lähteneet rahat siirrettiin tietokoneella ulkomaille.

Pankin mukaan varojen nostajan tiedossa on täytynyt olla ainakin kantajien käyttäjätunnus, vaihtuvia tunnuslukuja ja puhelinnumero, johon nostovahvistukset on sovittu lähetettäviksi. Pankki katsoo, että käyttäjätunnuksen ja salasanatietojen on täytynyt joutua ulkopuolisille kantajien kautta.

Pariskunnan mukaan he eivät koskaan luovuttaneet tilinsä pankkitunnuksia kenellekään ja pankin turvallisuusjärjestelmässä on täytynyt tapahtua varoja nostettaessa virhe.

Riitajutun valmisteluistuntoa jatketaan tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Myös pääkäsittely oli tarkoitus aloittaa, mutta se siirtyy uusien todisteiden vuoksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme