Mainos
Mainos

Iäkkään naisen myrkytyksestä vangittu kiistää syyllisyytensä

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut sairaanhoitajan epäiltynä 84-vuotiaan naisen murhasta.

Poliisi epäilee, että sairaanhoitajamies myrkytti iäkkään naisen, jotta sairaanhoitajan ja hänen puolisonsa tekemät omaisuusrikokset eivät paljastuisi. Poliisi ei kommentoi mitenkään mahdollista myrkkyä. Epäilty kiistää kaikki rikosepäilyt.

Tutkinnanjohtaja Pertti Läksyn mukaan epäilty on kuulusteluissa puhunut, muttei juurikaan auttanut tutkintaa.   

Läksyn mukaan epäilty on saanut käyttöönsä vanhuksen pankkitunnukset ja sitä kautta siirtänyt rahaa tililleen. Nyt rahat ovat kateissa.

Poliisin mukaan iäkäs nainen oli saatu suostuttelemalla tekemään testamentti. Testamentin on tehnyt lakimies ja se on poliisin mukaan muodollisesti pätevä.

Iäkkään naisen omaiset olivat olleet tyytymättömiä naisen saamaan hoitoon ja hankkivat edunvalvojan. Kun edunvalvoja pääsi katsomaan naisen tilejä viime touko-kesäkuussa, hän huomasi rahansiirrot. Poliisi kertoo, että naisen hoito järjestettiin muutoin, mutta sairaanhoitaja ja hänen puolisonsa jatkoivat tiivistä yhteydenpitoa naiseen. Tutkinnanjohtajan mukaan yhteyttä pidettiin lähes päivittäin.

Tutkinnanjohtajan mukaan käteistä rahaa ja koruja epäillään viedyn lisäksi noin kymmeneltä vanhukselta. Kyse on vähintään tuhansista euroista. Tutkinnanjohtajan mukaan näyttää siltä, että kun tilaisuus tuli, sitä myös käytettiin. Hoivayrityksen asiakkaat ovat olleet Salon seudulta.

Mies sai sairaanhoitajan pätevyyden vuonna 2007 ja hänen puolisonsa vuonna 2012. Kummallakaan ei ole taustalla aiempia omaisuus- tai henkirikosepäilyjä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme