Mainos
Mainos

Iisalmen Sanomat: Sonkajärvellä metsästetty salaa susia ja ilveksiä

Sonkajärvellä pidätettiin viikonloppuna viisi miestä epäiltyinä törkeästä metsästysrikoksesta.Iisalmen Sanomien saamien tietojen mukaan miehet metsästivät susia.

Miehistä kaksi on jo laskettu vapaalle jalalle. Tiettävästi he eivät ehtineet tappaa yhtään sutta ennen kiinnijäämistään.

Jahdissa käytetyt aseet ja moottorikelkat on takavarikoitu. Poliisi on tehnyt epäiltyjen luona kotietsintöjä, joissa löydettiin salametsästykseen liittyvää materiaalia.

Poliisi kertoi lisäksi, että Sonkajärvellä epäillään myös kolmen ilveksen laitonta ampumista viime vuoden aikana. Näitäkin tekoja tutkitaan törkeinä metsästysrikoksina.

Rangaistus törkeästä metsästysrikoksesta on vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta. Lisäksi tuomittu saa metsästyskiellon, joka voi kestää enintään kymmenen vuotta.

Myös Perhossa poliisi selvittää törkeää metsästysrikosta. Poliisin mukaan metsästäjäjoukko salametsästi susia Perhossa 19.-20. tammikuuta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme