Mainos
Mainos

Iitin piiritystilanne: Noin 40-vuotias mies uhkasi räjäyttää rakennuksen, vastusti kiinniottoa voimakkaasti

Poliisi on jatkanut Iitin Kausalassa teollisuusrakennuksen tutkimista aamuisen piiritystilanteen jälkeen.

Noin 40-vuotias mies uhkasi räjähteillä ja aloitti aamuyöllä mittavan poliisioperaation. Operaatio päättyi miehen kiinniottoon noin kello kymmenen aikaan aamulla.

– Tämä henkilö oli väittänyt, että hänellä on hallussaan räjähteitä ja hän uhkasi räjäyttää rakennuksen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että räjähdysaineita ei olisi ollut, yleisjohtaja, komisario Timo Kuokkanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Mieheen ei saa yhteyttä, joten poliisi joutui menemään rakennuksen sisälle. Mies vastusti kiinniottoa voimakkaasti.

– Hän ei ollut kauhean yhteistyöhalukas ja vastusti kiinniottoa sen verran, että jouduimme jonkun verran käyttämään voimakeinoja, Kuokkanen sanoo.

Kuokkasen mukaan miehen motiiveista ei ole tietoja, sillä hän ei ole ollut yhteistyöhaluinen kiinnioton jälkeenkään.

– Henkilö ei ole ollenkaan halukas selvittämään asiaa.

Poliisi ei ota kantaa siihen, onko miehellä aiempaa rikostaustaa. Poliisi jatkaa rakennuksen tutkimista ja selvittelee, miten tapauksen tutkintaa jatketaan. Toistaiseksi rakennuksesta ei ole löytynyt räjähdysaineita.

– Rikosnimike selviää sen mukaan, jos rakennuksesta löytyy jotain. Tietysti tässä on tapahtunut ainakin poliisin vastustaminen kiinnioton yhteydessä.

– Sitäkin selvitetään, onko tässä tapahtunut rikosta. Se ei ole pelkästään rikos, että soittaa jollekin ja sanoo, että räjäytän talon. Sehän ei ole välttämättä mitään, vaikka aloittaakin tällaisen massiivisen poliisioperaation.  Se, mikä kokonaisuus tästä muodostuu, selviää tämän päivän aikana, Kuokkanen toteaa.

Katso aiempia poliisiaiheisia videoitamme:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme