Mainos

IL: Aliravitut naudat elivät ulosteessa, kytkinlaitteita kasvanut sisälle kaulaan

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi satakuntalaisen nautatilallisen ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja eläintenpitokieltoon törkeästä eläinsuojelurikoksesta, kertoo Iltalehti.

Miehelle vaadittiin rangaistusta törkeästä eläinsuojelurikoksesta, eläintautirikkomuksesta sekä eläintunnistusjärjestelmälain rikkomisesta.

Tapaus alkoi selvitä marraskuussa vuonna 2014, kun kaksi eläinlääkäriä teki tilalle eläinsuojelutarkastuksen, jossa vakavat puutteet tulivat ilmi. Mies oli vuosina 2009–2014 hankkinut yhteensä 97 nautaa, joista eläinlääkärin tarkastushetkellä oli jäljellä 29. Kadonneiden 68 naudan sijainti oli epäselvä.

Eläimet aliravittuja, ulostetta ympäri navettaa

Seuraavana päivänä aluehallintoviraston tarkastukseen osallistui läänineläinlääkäri, joka totesi eläinten olevan aliravittuja. Ruoka oli huonolaatuista ja haisevaa, eikä juomakupeissa ollut vettä. Ulosteen perusteella eläimet olivat kärsineet janosta.

Lantaa oli ympäri navettaa, joissain paikoissa jopa yli metrin korkeudelta. Yhdelläkään eläimistä ei ollut kuivaa makuupaikkaa. Niiden karvapeitteeseen oli kertynyt lantaa ja niillä oli verestäneitä haavoja ihossa.

Kaikki eläimet lopetettiin. Teurastajan mukaan heikot eläimet eivät olisi kestäneet kuljetusta: osa naudoista ei edes pysynyt pystyssä, koska niiden jalat olivat niin hauraat. Lopetuksen yhteydessä kävi ilmi, että usealla eläimellä oli kytkentähihna kasvanut kiinni kaulaan, jopa ruoka- ja henkitorveen asti.

Selitti tilannetta terveydentilalla

Mies kielsi eläinten veden puutteen. Hän kertoi, että hänellä oli polvessaan terveydellisiä ongelmia, mikä esti tarpeellisten töiden teon. Lisäksi hän totesi, ettei voinut toimia säännösten edellyttämällä tavalla, koska hänellä ei ollut siihen varaa.

Mies tuomittiin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja pysyvään eläintenpitokieltoon.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot