Mainos
Mainos

IL: Asunto täyttyi savusta – vanhemmat makasivat sammuneina, vauva itki asunnossa

Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomion pikkuvauvan heitteillepanosta, uutisoi Iltalehti.

Lehden mukaan vakava tilanne sattui viime vuoden elokuussa Jyväskylässä.

Pariskunta oli paistanut asunnossa lettuja ja liesi oli ollut täysillä. Pian letunpaiston jälkeen pariskunta oli sammunut asunnon lattialle. Selvisi, että mies oli ottanut Subutexia ja nainen huumaavia lääkkeitä. 

Asunnossa oli ollut pariskunnan kuukauden ikäinen tyttövauva.

Tilanne kääntyi uhkaavaksi: pannulle jääneet letut alkoivat käristä ja asuntoon muodostui savua. Lopulta palokunta joutui tunkeutumaan asunnon ovesta läpi. Pikkuvauva ei saanut vakavassa tilanteessa vammoja.

Palokunnan ruiskumestari oli kertonut oikeudessa, että pariskunta ei ollut havahtunut palokunnan saapumiseen, vaikka pelastuslaitos joutui murtautumaan oven läpi puukkosahaa käyttäen. 

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan miehen heitteillepanosta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 30 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen. 25-vuotiaalle naiselle määrättiin heitteillepanosta 80 päiväsakkoa eli yhteensä 480 euroa.

Lisäksi vanhempien maksettavaksi määrättiin vauvalle 800 euroa "loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä".

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme