Mainos
Mainos

IL: Entiselle SM-nyrkkeilijälle vankeustuomio 13-vuotiaan autistisen tytön raiskauksesta

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut Suomen mestaruuden voittaneen nyrkkeilijän kahdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta sekä neljästä lähestymiskiellon rikkomisesta. Tuomiosta kertoo Iltalehti.

Lehti kertoo oikeuspöytäkirjojen mukaan tytön kykenemättömyydestä puolustaa itseään autisminsa ja pelkotilansa takia. Oikeus piti tekoa törkeänä teon tytölle aiheuttaman terveydentilan heikkenemisen ja osapuolien ikäeron takia. Mies oli tekohetkellä marraskuussa 2014 30-vuotias, tyttö 13.

Iltalehden mukaan mies tuomittiin maksamaan tytölle korvauksia yhteensä 10 000 euroa. Mies määrättiin heti vangittavaksi. Mies oli todettu lehden mukaan alentuneesti syyntakeiseksi viime joulukuussa tehdyssä mielentilatutkimuksessa.

Iltalehden tietojen mukaan nyrkkeilijä lähestyi uhria ja lähipiiriä neljästi rikkoen lähestymiskieltoa, joka miehelle oli langetettu, kun käräjäoikeus oli vanginnut miehen viikko teon jälkeen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme