Mainos
Mainos

IL: Helsingin huumepoliisissa sisäinen selvitys – myönnettiinkö telekuuntelulupa väärillä tiedoilla?

Helsingin huumepoliisissa on mahdollisesti syyllistytty virkarikokseen telekuunteluluvan vuoksi, uutisoi Iltalehti.

Lehden tietojen mukaan rikosepäily koskee telekuunteluluvan hakemista väärin perustein. Järjestäytynyt rikollisuus- ja huumerikosyksikössä työskentelevä rikoskomisario haki telekuuntelulupaa rikostutkinnan kohteena olevan henkilön kännykkään noin kolme kuukautta sitten.

Helsingin käräjäoikeus myönsi luvan, mutta nyt on aloitettu sisäinen selvitys koskien sitä, harhautettiinko käräjäoikeutta myöntämään lupa.

Yksikön esimies, rikosylikomisario Jukka Paasio tiesi Iltalehden mukaan asiasta, mutta hän ei olisi ryhtynyt toimenpiteisiin.

– Muutama viikko sitten laillisuusvalvontamme sai tästä aiheesta nimettömän kirjelmän. Se sisälsi väitteen siitä, että telepakkokeinoja olisi anottu ja saatu virheellisellä menettelyllä, Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola kertoo Iltalehdelle.

Hakolan mukaan asian selvittely vie muutaman viikon, jonka jälkeen päätetään, jätetäänkö asiasta poliisirikostutkintapyyntö Valtakunnansyyttäjävirastolle. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot