Mainos
Mainos

IL: Helsingin yliajajasta useita ilmoituksia – häiriköi yöllä espoolaisperhettä

Espoolaisnainen kertoo Iltalehdelle miehen tulleen kolkuttelemaan perheen ovea yliajoa edeltävänä yönä. Mies oli ajanut Jaguarillaan Uber-keikan Espoossa ja ollut jo tuolloin sekavassa tilassa. Perheen poika oli tehnyt ilmoituksen poliisille.

Poliisille oli tehty useita ilmoituksia sekavassa tilassa ajaneesta Jaguar-kuskista kohtalokasta yliajoa edeltävinä päivinä, uutisoi Iltalehti.

Yliajaja oli käynyt muun muassa kolkuttelemassa espoolaisen perheenäidin ovea torstain ja perjantain välisenä yönä.

Naisen mukaan mies oli ajanut Jaguarillaan Uber-keikan lähistölle ja tullut sen jälkeen tervehtimään perhettä. Mies oli perheelle entuudestaan tuttu, sillä miehen koira oli ollut aikaisemmin heillä hoidossa.

Mies oli käyttäytynyt sekavasti ja sanonut tuoneensa perheelle hampurilaisia. Perheen täysi-ikäinen poika ei avannut miehelle ovea, vaan keskusteli tämän kanssa ovessa olevan ikkunan läpi. Mies suuttui, kun hänen tuliaisensa eivät kelvanneet, ja poistui paikalta äkäisenä. Poika teki asiasta ilmoituksen poliisille.

Poliisi vahvistaa Iltalehdelle saaneensa miehestä ilmoituksen, muttei voi kertoa tarkemmin millaisiin toimenpiteisiin se on johtanut. Poliisi oli saanut miehestä myös muita ilmoituksia, joissa oli kerrottu miehen käyttäytyneen epäilyttävästi liikenteessä.

Miestä ei kuitenkaan tavoitettu ennen kohtalokasta yliajoa. 51-vuotias nainen kuoli ja neljä muuta loukkaantui miehen ajettua jalankulkijoiden päälle Helsingin keskustassa 28. heinäkuuta.

– Tämä olisi todellakin voitu estää, jos poliisi olisi pikkuisen jo silloin, kun me teimme ilmoituksen, ruvennut katselemaan tämmöisen ajajan perään, Iltalehden haastattelema nainen sanoo.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme