Mainos
Mainos

IL: Koulupoika kähmi hyppytunnilla tyttöä takapuolesta ja latasi videon nettiin

Espoon käräjäoikeudessa on tuomittu poika nuorena tehdystä seksuaalisesta ahdistelusta ja kunnianloukkauksesta, kertoo Iltalehti.

Tapaus sattui espoolaisella yläasteella tämän vuoden tammikuussa. Tekoaikaan 16-vuotias oli puristanut vatsallaan koulun nurkkauksessa istunutta samanikäistä tyttöä takapuolesta ja jatkanut kähmintää kielloista huolimatta. Samalla hän tallensi teon Snapchat-sovelluksella.

Poika oli ollut tytölle entuudestaan tuntematon. Hän oli tullut paikalle tytön käyttäessä kännykkäänsä ja pyytänyt lupaa puristaa häntä takapuolesta. Tytön kieltäytymisestä huolimatta kähmiminen alkoi, loppuen tytön noustua ylös. Hän ei kuitenkaan tiennyt, että poika oli tallentanut videon kännykällään.

Tieto videosta ja sen levittämisestä tuli tytön tietoon vasta, kun eräs pojan kaveri oli tullut tiedustelemaan, oliko puristelun kohteena olo kivaa. Tapauksesta järkyttynyt tyttö meni rehtorin luokse, joka sai pojat poistamaan videon.

Poika kielsi tehneensä teon ilman lupaa. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt väitettä uskottavana, tuomiten pojan 50 päiväsakkoon, minkä lisäksi maksettavaksi tuli 900 euroa kärsimyksestä. Tuomiota lievensi pojan nuori ikä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme