Mainos
Mainos

KRP:n linjapäällikkö on pidätetty virasta – epäillään käyttäneen työmatkojen lentopisteitä lomiinsa

Keskusrikospoliisin (KRP) kansainvälisten asioiden linjapäällikkö on pidätetty virasta. Syyttäjä on aloittanut esitutkinnan keskusrikospoliisin linjapäällikön epäillystä maksuvälinepetoksesta.

Lehden mukaan virkamiesoikeudellisiin toimiin on ryhdytty, koska naisen epäillään käyttäneen virkamatkoilla kertyneitä lentopisteitä omien lomalentojensa maksamiseen.  

Lehden mukaan KRP on käynnistänyt tapauksen vuoksi hallinnollisen selvityksen, jossa tarkastetaan lentopisteiden käyttöä koko virastossa.

KRP:n päällikkö Robin Lardot ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida yksittäistapausta, mutta kertoi tapauksen paljastuneen KRP:n omassa esimiesvalvonnassa.   

– KRP tekee jatkuvasti normaalia laillisuusvalvontaa, jonka teemaksi on tällä kertaa tämän yksittäistapauksen vuoksi valikoitunut lentopisteiden käyttö. Meillä on eri teemoja joka vuosi. Nyt katsotaan tämä asia, Lardot sanoi STT:lle.

Myöskään linjapäällikkö ei halunnut kommentoida keskeneräistä asiaa.

– En voi tässä vaiheessa kommentoida, koska asia on keskeneräinen. Haluan odottaa, mitä selviää.

Vastaavanlaisia tapauksia ei ole löytynyt Lardotin mukaan lisää tapauksen paljastumisen jälkeen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Juttua korjattu 23.10. klo: 11:09: Tapauksesta epäillään naista, ei miestä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot