Mainos
Mainos

IL: KRP tutkii pariakymmentä terrorismirikosepäilyä

Keskusrikospoliisi tutkii noin kahtakymmentä sota- tai terrorismirikosepäilyä Suomessa, kertoo Iltalehti. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi jo tammikuussa, että poliisi selvittelee joitakin kymmeniä tapauksia. Osa näistä on edennyt rikostutkintaan, Iltalehti kertoo.

– Meillä on sekä esiselvittelyssä että rikostutkinnassa yhteensä parisenkymmentä sota- tai terrorismirikosepäilyä, joissa epäillyillä henkilöillä on yhteys Suomeen esimerkiksi nykyisen oleskelunsa johdosta, kertoo rikosylikomisario Tero Haapala KRP:stä Iltalehdelle.

Haapala kertoo, että pidätettynä tai vangittuna on tai on ollut noin kymmenen epäiltyä.

Lisäksi poliisi on saanut kymmenittäin vihjeitä muun muassa Irakista ja Syyriasta Suomeen saapuneilta. Pääosa tutkittavista tapauksista liittyy äärijärjestö Isisiin ja Lähi-itään.

Muutamissa tapauksissa on Haapalan mukaan kyse värväämisestä tai värväämisen yrityksestä. Lisäksi esiselvittelyssä on taistelijaepäiltyjä.

Poliisi on Haapalan mukaan saanut haltuunsa väkivaltaista materiaalia, joka on kuvattu Suomen ulkopuolella.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot