Mainos
Mainos

IL: KRP tutkii pariakymmentä terrorismirikosepäilyä

Keskusrikospoliisi tutkii noin kahtakymmentä sota- tai terrorismirikosepäilyä Suomessa, kertoo Iltalehti. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi jo tammikuussa, että poliisi selvittelee joitakin kymmeniä tapauksia. Osa näistä on edennyt rikostutkintaan, Iltalehti kertoo.

– Meillä on sekä esiselvittelyssä että rikostutkinnassa yhteensä parisenkymmentä sota- tai terrorismirikosepäilyä, joissa epäillyillä henkilöillä on yhteys Suomeen esimerkiksi nykyisen oleskelunsa johdosta, kertoo rikosylikomisario Tero Haapala KRP:stä Iltalehdelle.

Haapala kertoo, että pidätettynä tai vangittuna on tai on ollut noin kymmenen epäiltyä.

Lisäksi poliisi on saanut kymmenittäin vihjeitä muun muassa Irakista ja Syyriasta Suomeen saapuneilta. Pääosa tutkittavista tapauksista liittyy äärijärjestö Isisiin ja Lähi-itään.

Muutamissa tapauksissa on Haapalan mukaan kyse värväämisestä tai värväämisen yrityksestä. Lisäksi esiselvittelyssä on taistelijaepäiltyjä.

Poliisi on Haapalan mukaan saanut haltuunsa väkivaltaista materiaalia, joka on kuvattu Suomen ulkopuolella.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme