Mainos
Mainos

IL: Lähes 60 prosentille raiskausrikokseen syyllistyneistä ehdoton vankeustuomio

Iltalehden tekemän selvityksen mukaan vuonna 2014 raiskauksesta tuomituille annettu ehdoton vankeustuomio oli keskimäärin 27,1 kuukautta ja törkeästä raiskauksesta 49,2 kuukautta.

Lehden mukaan Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen vuonna 2012 tekemästä selvityksestä käy ilmi, että normaalirangaistuslaji raiskauksesta on Suomessa ehdoton vankeus. Lähes 60 prosenttia raiskausrikoksen tehneistä saa ehdottoman vankeustuomion ja loput noin 40 prosenttia ehdollisen vankeustuomion.

Tutkimuslaitoksen mukaan ehdollisen vankeusrangaistuksen keskimääräinen pituus on noin 1,5 vuotta ja ehdottoman kaksi vuotta.

Tilastokeskus puolestaan kertoo, että vuonna 2014 törkeään raiskaukseen syyllistyneiden ehdottomat vankeustuomiot olivat 32-64 kuukautta.

– Törkeästä raiskauksesta tuomiot ovatkin yleensä ehdottomia, koska rangaistusminimi on kaksi vuotta eli ehdollisen vankeuden yläraja, rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen kommentoi Iltalehdelle.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot