Mainos
Mainos

IL: Miehellä seksisuhde kolmen lapsen kanssa – ei joutunut vankilaan

Iltalehti uutisoi Keski-Suomen käräjäoikeuden tuominneen 24-vuotiaan miehen neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies kuitenkin vältti vankilatuomion, ja sai kahden vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Iltalehden mukaan käräjäoikeus määräsi miehelle ehdollisen lisäksi 90 tuntia yhdyskuntapalvelua – eli enimmäismäärän, jota yhdyskuntapalvelua voidaan tuomita.

Mies käytti hyväkseen neljää alaikäistä tyttöä, joiden kaikkien kanssa hänellä oli sukupuolisuhde. Tekoaikojen perusteella oikeus pystyi laskemaan, että miehellä oli eräässä vaiheessa samaan aikaan suhde kolmen alaikäisen kanssa.

Rikosten tapahtuma-aika on vuosina 2013-2014. Mies oli ensimmäistä kertaa epäilyjen vuoksi pidätettynä 2014 vuoden alussa, mutta hän jatkoi edelleen suhdetta yhteen uhriinsa.

Käräjäoikeuden kokonaisarvio on, että syytetty oli hakeutunut tarkoituksellisesti nuorten tyttöjen seuraan. Käräjäoikeuden mukaan kyse ei ollut seurustelusuhteesta, vaan miehen ensisijainen tarkoitus oli hakea sukupuolista tyydytystä. Tekosarja määriteltiin törkeäksi.

Uhri tajusi hyväksikäytön vasta jälkikäteen

Nuorin uhri oli 13-vuotias. Miehellä oli seksisuhde tytön kanssa yhdeksän kuukauden ajan. Tytön kertoman mukaan hän ei kokenut painostusta miehen puolelta, vaikka tämä tekikin aloitteet useimmiten.

Iltalehden mukaan tyttö oli tutustunut mieheen toisen, 15-vuotiaan tytön kautta. Miehellä oli ollut tuolloin suhde kyseisen 15-vuotiaan tytön kanssa.

Tyttö kertoo tienneensä, että miehellä oli suhteita myös muihin nuoriin tyttöihin. Hän sanoi oikeudelle ihastuneensa tuolloin 22-23 -vuotiaaseen mieheen, ja tajunneensa vasta jälkikäteen, että kyse oli hyväksikäytöstä.

13-vuotiaan kanssa mies yritti seurustelusuhdetta, mutta 15-vuotiaiden kanssa tämä harrasti pääasiassa seksiä. Lehden mukaan mies harrasti tyttöjen kanssa seksiä piilopaikoissa, kuten leikkimökissä ja koulun takana miehen vanhassa henkilöautossa.

Kymmenen tuhannen euron korvaukset

Mies myönsi alaikäisen hyväksikäytön kolmen uhrin kohdalla, mutta huomautti, ettei ikinä painostanut tyttöjä seksiin.

Ajallisesti mies kiisti rikoksen ensimmäisen uhrin kohdalla. Tytön mukaan he olisivat harrastaneet seksiä miehen Audin takapenkillä, mutta miehen mukaan väite ei pitänyt paikkansa, koska hänellä oli väitettyyn tekoaikaan talvirenkaat auton takapenkillä.

Auto oli hänen mukaansa hajonnut, joten hän ei voinut saapua sillä tapaamiseen koululle. Miehen mukaan tarina oli helppoa keksiä, koska hänen sininen Audinsa tunnettiin pienellä paikkakunnalla.

Syytetty arveli, että tytön motiivi oli kostaa hänelle se, ettei hän ollut suostunut ostamaan tytölle alkoholia.

Käräjäoikeus kertoi viime perjantaina antamassaan tuomiossa, että kiistämisestä huolimatta syyte oli näytetty toteen. Asianomistajan kertomus oli vakuuttava, eikä oikeus pitänyt uskottavana, että hän ei muistaisi ensimmäistä seksikokemustaan. Syytetyllä ei myöskään ollut todisteita siitä, että auto olisi ollut poistettuna liikenteestä.

24-vuotias on syyllistynyt neljän lapsen hyväksikäyttöön, ja hänen tulee maksaa uhreille yhteensä kymmenen tuhannen euron kärsimyskorvaukset.

Iltalehden mukaan käräjäoikeuden tuore päätös ei ole vielä lainvoimainen. Osapuolet voivat hakea muutosta Vaasan hovioikeudesta. 24-vuotiaan nimeä ei kerrota julkisuuteen, koska rangaistus on ehdollinen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme