Mainos
Mainos

IL: Miehelle vankeutta lasten törkeästä hyväksikäytöstä – oli perustamassa kotia pakolaislapsille

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1957 syntyneen miehen kahdeksan vuoden vankeuteen muun muassa lasten törkeästä hyväksikäytöstä, uutisoi Iltalehti.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan hyväksikäyttöjä oli tapahtunut usein ja pitkällä aikavälillä: tekojen katsottiin tapahtuneen lokakuun 2004 ja huhtikuun 2012, sekä joulukuun 2008 ja joulukuun 2010 välisenä aikana.

Mies tuomittiin raiskauksista lokakuun 2004 ja joulukuun 2008 välisenä aikana.

Helmikuussa 2014 miehen taas katsottiin syyllistyneen lasten salakatseluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Tuomion mukaan hän oli syyllistynyt myös lokakuun 2014 ja marraskuun 2015 aikana seksuaalisiin hyväksikäyttöihin.

Miehellä oli hallussaan myös lapsipornografiaa sisältäviä valokuvia vuosina 2002-2016.

Teot tapahtuivat Tammisaaressa.

Mies on ollut tutkintavankeudessa vuoden 2015 helmikuusta lähtien. Nyt hän joutuu vankilaan ja hänen tulee korvata uhreille rikosten aiheuttamasta kärsimyksestä yhteensä 48 000 euroa korkoineen.

Oli perustamassa pakolaislapsille kotia

Mies oli mukana osuuskunnan hallituksessa, jonka suunnitelmissa oli perustaa koti pakolaislapsille, jotka tulivat yksin Tammisaareen.

Osuuskunta rekisteröityi syksyllä 2015, ja pakolaislasten koti oli tarkoitus perustaa viime keväänä. Raaseporin kaupunki ei kuitenkaan tehnyt sopimusta osuuskunnan kanssa.

Aiheesta ensimmäisenä uutisoineen Länsi-Uudenmaan paikallislehden Västra Nylandin mukaan kaupparekisterin tiedoista selviää, että osuuskunnan yritystoimintaan kuuluu esimerkiksi lastensuojelua, sosiaalihuoltopalvelua sekä asunto- ja päivähoitotoimintaa.

Nyt kokonaan uusi yritys aloittaa toimintansa pakolaislasten vastaanottamiseksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme