Mainos
Mainos

IL: Ministerin petosepäily vanheni vitkuttelun vuoksi? Asianajaja lykkäsi kuulusteluja, konstaapeli jäi lomalle

Poliisihallitus on moittinut Helsingin poliisia siitä, miten hitaasti se toimi entisen terveysministeri Hanna Mäntylän petosepäilyn selvityksessä, kertoo Iltalehti. Rikosepäily saattoi vanhentua poliisin toiminnan vuoksi.

Poliisihallitus moittii entisen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps) kuulusteluista vastannutta poliisia tuoreessa lausunnossaan eduskunnan apulaisoikeusasiamiehelle, kertoo Iltalehti.

Mäntylän epäiltiin hankkineen 5000 euron edestä yksinhuoltajan oikeusapua, vaikka oli avoliitossa miehensä kanssa. Epäilty petos tapahtui vuosina 2009–2010 ja rikoksen vanhenemisaika on viisi vuotta, joten syyteoikeus vanheni marraskuun alussa vuonna 2014.

Poliisihallituksen mukaan Helsingin poliisi hidasteli kuulustelujen järjestämisessä, vaikka tapausta muuten hoitanut Lapin poliisilaitos muistutti useamman kerran kiireellisyydestä ja epäillyn rikoksen vanhenemisajasta.

Mäntylän lakimies siirsi kuulusteluaikaa useita kertoja ja oli välillä myös poliisin tavoittamattomissa. Kuulusteluista vastannut ylikonstaapeli oli myös jäänyt kahden viikon lomalle kesken asian hoitamisen.

Poliisihallituksen mukaan asia ei ollut sujunut riittävän viivytyksesttä.

Helsingin poliisilaitokselta myönnetään virka-avun hoitamisen pitkittyminen, koska poliisi oli antanut rikoksesta epäillyn ja tämän lakimiehen hoitaa tapauksen käsittelyn heidän omien aikataulujensa mukaisesti.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot