Mainos
Mainos

IL: Opettajalle tuomio 14-vuotiaan tytön pahoinpitelystä

Helsingin kihlakunnansyyttäjä vaatii opettajalle rangaistusta 14-vuotiaan tytön lievästä pahoinpitelystä, kertoo Iltalehti.

Iltalehden mukaan miesopettaja tuomittiin 60 päiväsakkoon ja maksamaan 300 euron kärsimyskorvaus uhrille.

Tuomio liittyy vuonna keväällä 2014 sattuneeseen välikohtaukseen seitsemännen luokan oppitunnilla. Kun oppilaat saapuivat luokkaan, poika väitti syytettä ajaneen tytön tönäisseen häntä. Tyttö puolestaan kertoi, että oikeastaan poika oli tönäissyt häntä.

Opettaja uskoi poikaa ja tyttö tönäisi poikaa tästä harmistuneena. Opettaja pyysi tyttöä poistumaan luokasta, mutta tyttö – joka ei kokenut tehneensä mitään väärää – ei totellut, vaan meni paikalleen istumaan.

Opettaja meni tytön pulpetin luo, käänsi tytön käden tämän selän taakse ja lähti taluttamaan tyttöä kohti luokan ovea. Tyttö rimpuili vastaan ja huusi.

Tytön mukaan opettaja heitti hänet maahan ja hän iski päänsä pulpettiin. Tytön mukaan opettaja potkaisi häntä vielä reiteen.

Tyttö ei saanut fyysisiä vammoja tilanteessa. Opettaja kiisti pahoinpitelyn ja kertoi turvautuneensa voimakeinoihin, mutta ei väkivaltaan.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja osapuolet voivat valittaa hovioikeuteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme