Mainos
Mainos

IL: Poliisi salakuunteli lääkäriä Raisa Räisäsen tapauksessa

Poliisi pyrkii edelleen ratkaisemaan tamperelaisen Raisa Räisäsen katoamiseen liittyvää mysteeriä.

Jutun tutkinta siirtyi vuonna 2005 keskusrikospoliisille. Iltalehden haastatteleman lääkärin mukaan poliisi kohdisti häneen telekuuntelua ja -valvontaa melko pian tämän jälkeen. Lääkäri kertoo kuitenkin saaneensa asiasta ilmoituksen poliisilta vasta äskettäin.

Keskusrikospoliisin ilmoituksessa kerrotaan, että lääkärin puhelutietoja tarkkailtiin melkein vuoden ajan vuonna 2006. Lisäksi hänen puheluitaan kuunneltiin alle kuukauden ajan.

Laki velvoittaa poliisin kertomaan telekuuntelun kohteelle asiasta.

Kyseessä työpuhelin

Lääkäri itse ei näe selkeää syytä siihen, miksi juuri hänen liittymäänsä kuunneltiin. Hän kertoo Iltalehdelle, että hän ainoastaan asui lähellä sitä paikkaa, jossa Räisänen viimeisen kerran nähtiin. Lääkärin mukaan muita linkkejä ei ole.

Kyseessä oli lääkärin työpuhelin, jolla lääkäri kävi muun sairaanhoitohenkilökunnan ja potilaiden kanssa keskusteluja, jotka kuuluvat salassapitovelvollisuuden piiriin.

KRP:n rikoskomisario sanoo Iltalehdelle, että kuuntelun kohteelle ilmoittaminen viivästyy usein tutkinnallisista syistä.

Raisa Räisänen katosi vuonna 1999. Hän oli tuolloin 16-vuotias.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme