Mainos
Mainos

IL: Ryöstäjät teippasivat uhrinsa pään kauttaaltaan ja jättivät tukehtumaan lattialle – poliisipartio pelasti naisen hengen

Iltalehti kertoo tapauksesta, jossa loviisalainen nainen oli kuolla jouduttuaan ryöstön uhriksi kotonaan. Tapaus sattui 12. toukokuuta vuonna 2016. Hovioikeus tuomitsi pääsyytetyn viiden vuoden vankeuteen tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Kolmikko oli ilmeisesti mennyt keskellä yötä kolkuttelemaan naapurissa asuvan naisen asunnolle. Nainen oli avannut oven naapurilleen, jonka jälkeen tilanne oli nopeasti riistäytynyt väkivaltaiseksi.

Naisen pää teipattiin ilmastointiteipillä ja kädet sidottiin teipillä ja nippusiteillä. Tavaroita alettiin kanta asunnon eteen parkkeerattuun autoon.

Toinen naapuri oli kuitenkin kuullut naisen avunhuudot ja soittanut apua. Poliisipartio tuli paikalle noin kymmenessä minuutissa ja löysi lattialta elottomalta vaikuttaneen naisen.

Naisen pää oli teipattu ilmastoteipillä kauttaaltaan silmiin asti. Poliisit saivat hengitystiet auki teippien välistä ja uhri toimitettiin ambulanssilla sairaalaan. Käräjäoikeuden mukaan poliisipartio pelasti ripeällä toiminnallaan naisen hengen.

Kolmikko, johon kuului kuljettajan paikalla istunut nainen sekä kaksi miestä, otettiin kiinni pakettiauton luota.

Iltalehden mukaan hovioikeus alensi hieman käräjäoikeuden antamaa 5 vuoden 7 kuukauden tuomiota tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Lisäksi päätekijä, 44-vuotias Ukko Lemmy Christian Mertanen tuomittiin muista rikoksista, muun muassa kahdesta laittomasta uhkauksesta ja kahdesta pahoinpitelystä sekä huumausainerikoksesta. Tuomio oli yhteensä viisi ja puoli vuotta.

Miehen rikoskumppani 45-vuotias Reijo Matias Myllymäki tuomittiin käräjäoikeudessa avunannosta tapon yritykseen ja törkeästä ryöstöstä sekä muista rikoksista neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen, tuomioon oli luettu myös yksi laiton uhkaus ja yksi raiskauksen yritys. Hän tyytyi tuomioonsa.

Kuljettajana toimineen naisen syytteet kaatuivat hovissa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme