Mainos
Mainos

IL: Sarja-ahdistelija piinasi jopa 15 vuotta – tunkeutunut asuntoihin, puristellut rinnoista

Ahdistelija on piinannut naisia Pohjanmaalla jo 15 vuoden ajan. Mies on soitellut ja viestitellyt hävyttömyyksiä, tukeutunut koteihin varastamaan alusvaatteita ja hiippaillut pihalle puristamaan yläosatonta naista rinnoista, kertoo Iltalehti.

Pohjois-Pohjanmaalla alkoi 2000-luvun alussa ahdistelujen sarja, kun tuolloin 30-vuotias mies alkoi soittaa tuntemattomille paikkakuntalaisille hävyttömiä puheluita ja hiippailla pihoilla, kertoo Iltalehti.

Mies meni ensin tirkistelemään tuntemattomien ikkunoiden taakse, mutta pian hän jo tunkeutui sisälle taloihin ja alkoi varastella naisten alusvaatteita, uimapukuja ja valokuvia.

Mies on ollut 2000-luvun alusta lähtien toistuvasti käräjillä kotirauhan rikkomisista ja varkauksista. Esimerkiksi vuonna 2005 oli vireillä oikeusjuttu, jossa käsiteltiin samalla kertaa viittä kotirauhan rikkomista, kahta salakatselua ja kuutta varkautta.

Tirkistelijä tuomittiin vankeuteen, mutta vankeustuomion päätyttyä, vuoden 2012 jälkeen, meno jatkui entisellään. Mies jätti kahvipaketteja pöydälle maksuksi pihistetyistä alusvaatteista.

Viime vuosina teot eivät ole jääneet vaan tirkistelyyn. Iltalehden mukaan mies oli tunkeutunut erään asunnon pihalle, mennyt yläosattomana olleen naisen taakse ja puristanut tätä yllättäen rinnoista.

Syksyllä vuonna 2014 mies sai uuden tuomion ja vankeusrangaistuksen alentuneesta syyntakeisuudestaan huolimatta. Mies valitti hovioikeuteen ja tuomio tuli lainvoimaiseksi vuonna 2015. Viime viikolla päätettiin, ettei saa jatkokäsittelylupaa tuomiolleen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme