Mainos
Mainos

IL: Seurakunta paljastaa Mitro Revon erottamisen syyt – kiusaamista ja härskejä heittoja

Helsingin ortodoksinen seurakunta kertoo Mitro Revon potkujen syistä oikeudenkäynnin yhteydessä, kertoo Iltalehti.

Viime vuonna potkut saanut Repo kanteli ortodoksiseurakunnasta käräjäoikeuteen ja vaatii haastehakemuksessaan muun muassa kahden vuoden palkkaa.

Iltalehti kertoo, että ortodoksiseurakunta perustelee potkuja haastehakemuksessa seksuaalisella vihjailulla työpaikalla, työkavereiden julkisella nöyryyttämisellä, kiusaamisella ja jatkuvalla työtehtävien laiminlyönnistä.

Osa seurakuntalaisista oli kertonut, ettei osallistunut Revon hoitamiin toimituksiin ja papiston jäsen kertoo kokeneensa Revon purkaneen suuren osan EU-vaaleissa kokemastaan pettymyksestä häneen.

– Koen erityisen loukkaavan myös sen, että minun rippi-isääni, rovasti xx:ää haukutaan alttarissa pelkäksi makkaranmyyjäksi, haastehakemuksessa kerrotaan Iltalehden mukaan.

Naispuoliset kollegat olivat kokeneet Revon monet kommentit kaksimielisinä ja loukkaavina.

– Erästä vanhempaa, kyynärsauvoilla liikkuvaa miestä hän kutsui "rammaksi" ja totesi itsekin olevansa rampa, kun oli ollut kaksi päivää kukkapenkissä kontallaan.

– Tässä yhteydessä hän viittasi kukikkaaseen hameeseen pukeutuneeseen kanttoriin ja totesi, ettei kylläkään ollut "tässä kukkapenkissä kontallaan", haastehakemuksessa kerrotaan Iltalehden mukaan.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot