Mainos
Mainos

IL: Tytär pyrki turhaan puhumaan poliisiampujalle – "tilanne olisi päättynyt toisin"

Vihdissä poliisin kuoliaaksi ampumisesta epäillyn tytär vieraili isänsä luona vain tunteja ennen kohtalokkaita tapahtumia viiden aikoihin perjantaina iltapäivällä, kertoo Iltalehti. Hän yritti lehden mukaan turhaan pyrkiä isänsä puheille myös myöhemmin.

Iltalehden mukaan tytär yritti päästä puhumaan isälleen vain hetkeä ennen perjantain kohtalokkaita laukauksia. Poliisit kuitenkin estivät aikeet noin kilometrin päässä tapahtumapaikalta. Tytär oli liikkeellä oman tyttärensä kanssa.

– Olisimme menneet juttelemaan papalle, mutta poliisit olivat tiukkoina. Käskivät vain painua v*****n, moneen kertaan. Lopulta kun sanoin, että nyt me menemme, he ottivat avaimet pois ja käskivät istua autossa, hän sanoo lehdelle.

Tytär arvioi Iltalehdelle, että tilanne olisi ehkä päättynyt toisin, jos hänet olisi päästetty läpi.

– Isällä oli puhelin kiinni, mutta kyllä hän olisi minua kuunnellut, jos olisin päässyt paikalle.

Tyttären mukaan perjantainen kyläily sujui tavalliseen tapaan iloisissa merkeissä niitä näitä jutellen.

Tapahtumat tulivat tyttären mukaan läheisille kuin salama kirkkaalta taivaalta, sillä hänen isänsä ei käyttänyt alkoholia tai ollut mikään häirikkö. Kukaan ei myöskään tiennyt, että hänellä olisi ollut ase.

Ampuja oli keskusrikospoliisin mukaan surmannut itsensä ja löytyi kuolleena pihalta. Tytär sai tiedon kuolemasta, kun poliisit soittivat hänelle kolmen aikaan lauantaina aamuyöllä.

Sotilaspoliisit olivat käyneet tyttären mukaan etsimässä aseita tyttären perheen talossa sen jälkeen, kun ampujan kanssa riidoissa ollut veli oli väittänyt tyttären miehen antaneen aseita ampujalle.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme