Mainos
Mainos

IL: Useita kertoja päähän ampunut ryöstäjä vapautuu elinkautisesta

Helsingin hovioikeus päätti perjantaina päästää murhasta tuomitun miehen ehdonalaiseen vankeuteen.

Mies oli tuomittu murhasta elinkautiseen vankeuteen vuonna 2003. Mies oli ampunut toisen miehen tämän työpaikalle yrittäessään anastaa sieltä rahaa.

Surma tapahtui ampumalla miestä useita kertoja päähän, ja teko oli tehty vakaasti harkiten.

Käytös lähes moitteetonta, jo vuosia avolaitoksessa

Hovioikeuden perustelujen mukaan Rikosseuraamuslaitos puolsi miehen vapauttamista. Hovioikeuden käytössä oli myös lausunnot vankilalta ja psykiatriselta vankisairaalalta.

Miehen käytös on ollut tuomion aikana lähes moitteetonta. Hän on opiskellut vankeusaikanaan ja käsitellyt aiempaa päihdeongelmaansa.

Vapauttamista puoli myös se, että mies on jo useita vuosia ollut avolaitoksessa ja työskennellyt vankilan ulkopuolella. Hän on myös ylläpitänyt ihmissuhteita ja keskittynyt harrastuksiinsa.

Hovioikeus katsoi, että mies voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden huhtikuussa. Suurin osa hovioikeuden ratkaisusta ja oikeudenkäyntiasiakirjoista määrättiin pidettäväksi salassa vuoteen 2074 asti.

Asiasta kertoi Iltalehti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme