Mainos
Mainos

IL: Vanki karkasi lukitsemattomasta sellistä ja surmasi muusikon – vartijan syyte hylättiin

Vanki pääsi karkaamaan sellistä, koska sellin ovi oli jäänyt lukitsematta. Iltalehden mukaan vanginvartijaa syytettiin virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteen.

Tutkintavankeudessa ollut vanki pääsi pakenemaan Kotkan poliisiaseman sellistä vuonna 2014, sillä sellin oven lukitussalvat olivat jääneet auki. Iltalehden mukaan vanki surmasi pakomatkansa aikana kotkalaisen muusikon.

Tutkija oli palauttanut vangin selliin ja kun hän oli poistunut, vartija kävi viemässä vangille termospullollisen teevettä. Vartija ei ollut huomannut, ettei sellin ovea ollut lukittu.

Vanki livahti pois sellistä kello 22.30 ja kävi hakemassa poliisivankilan tiloista pyyhkeitä. Hän pakeni kolmannen kerroksen huoltokäytävän ikkunan kautta pyyhkeistä sitomansa köyden avulla.

Vartija huomasi pyyhkeen ikkunassa aamulla, mutta luuli sen pitävän ikkunaa auki tuuletusta varten. Seuraavana työvuoroon tullut poliisi huomasi sellin olevan tyhjä.

Vartija kiisti syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kymenlaakson käräjäoikeus katsoi, että vartija rikkoi virkavelvollisuutensa jättämällä varmistamatta, että selli oli lukittu. Oikeus piti kuitenkin huolimattomuuden astetta suhteellisen vähäisenä.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen, koska katsoi, ettei näyttöä vartijan syyllistymisestä tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen ollut.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme