Mainos
Mainos

IL: Venäläismieheltä takavarikoitiin miljoonia euroja rajalla – epäillään isosta rahanpesuvyyhdistä

Venäläismieheltä on Suomen rajalla takavarikoitu yhteensä yli 3,6 miljoonaa euroa käteistä rahaa, kertoo Iltalehti. 

Rahojen epäillään liittyvän isoon rahanpesuvyyhtiin.

Takavarikoinnit tapahtuivat Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikoilla vuonna 2012 huhtikuussa. Poliisi pääsi Iltalehden mukaan rahanpesuvyyhdin jäljille, kun Suomesta Venäjälle matkanneen noin 40-vuotiaan miehen mukana oli kaksi kertaa merkittävä summa käteistä rahaa. Venäläismies ei ollut kätkenyt rahoja mitenkään. 

Poliisi tutkii yhä rahojen alkuperää. Iltalehden mukaan tutkinnasta vastaa keskusrikospoliisi. Iltalehden haastattelussa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Majamaa kertoo, että rahanpesusta on epäiltynä useampia henkilöitä. 

– Asiakokonaisuuteen ja rahojen kierrätykseen liittyy sellaisia seikkoja, jotka eivät tue väitettä normaalista liiketoiminnasta, Majamaa muotoilee.

– Ei sitä joka päivä kuljeteta miljoonia euroja "käsimatkatavaroissa", tutkinnanjohtaja lisää lehdessä.

Tuorein oikeuspäätös eilen

Rahanpesuepäilyä on käsitelty Iltalehden mukaan jo Kymenlaakson käräjäoikeudessa ja Itä-Suomen hovioikeudessa. 

Rahoja kuljettanut venäläismies ja rahojen omistajaksi ilmoittautunut Uuteen-Seelantiin rekisteröitynyt yhtiö ovat vaatineet rahojen palauttamista yhtiölle, mutta eilen hovioikeus päätti pitää kärjäoikeuden aiemmin kesäkuussa antaman päätöksen takavarikosta voimassa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme