Mainos
Mainos

IL: Vihdin poliisisurmaaja uhosi ystävän mukaan ”laittaa viranomaisille napin otsaan"

Iltalehden mukaan poliisin surmasta epäilty vihtiläismies koki viranomaisia kohtaan kaunaa. Lehden haastatteleman surmaajan ystävän mukaan ampuja oli uhonnut, että viranomaisille pitäisi ”laittaa nappi otsaan”.

Iltalehti kertoo, että vuosia ampujan tuntenut ei kuitenkaan uskonut miehen toteuttavan uhkauksiaan. Hänen mukaansa mies oli ”todella hyväsydäminen kaveri”.

Ystävä kertoo puhuneensa puhelimessa miehen kanssa päivittäin. Hän sanoo, että viha viranomaisia kohtaan alkoi talousvaikeuksien jälkeen. Mies oli menettänyt rahoja ulosotossa.

Ystävä kertoo, että mies puhui välillä viranomaisista väkivaltaisesti.

– Joskus hän uhosi, että pitää laittaa viranomaisille nappi otsaan. Ajattelin, että hän purkaa pahaa oloa uhmakkuudella ja väkivaltasanoilla. En ikinä uskonut, että hän tekisi kenellekään mitään, mies kertoo Iltalehdessä.

Ystävä on tapahtumien kuluista järkyttynyt. Hän uskoi, että asiat olivat kääntyneet parempaan suuntaan. Ystävä muistelee miestä kilttinä ihmisenä, joka auttoi muita. Ystävän tietojen mukaan miehellä oli kotonaan kuitenkin useita aseita.

Virkatehtävissä ollut poliisi kuoli Länsi-Uudellamaalla Vihdissä myöhään eilisiltana ennen puoltayötä. Lisäksi yksi poliisi loukkaantui vakavasti. Aseistettu mies ampui poliisia kohti Nurmijärventiellä sijaitsevalla kiinteistöllä. Hänet itsensä löydettiin myöhemmin kuolleena alueelta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme