Mainos
Mainos

Ilja Janitskinin luovuttamisesta Suomeen määrä tulla päätös tänään – luovuttaminen voi kuitenkin viedä kuukausia

Andorralaisen tuomioistuimen on määrä antaa tänään päätös siitä, luovutetaanko MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin Suomeen. Janitskin on odottanut päätöstä ensin vangittuna ja myöhemmin kotiarestissa Andorran lilliputtivaltiossa kesästä lähtien.

Hänet on vangittu Suomessa jo viime syksynä poissaolevana muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Häntä epäillään poliisin mukaan yhteensä noin 50 rikoksesta. Rikosepäilyt liittyvät hänen pyörittämäänsä MV-julkaisuun.

Otettiin kiinni Suomen pyynnöstä

Interpol otti Janitskinin kiinni Andorrassa loppukesästä Suomen viranomaisten pyynnöstä.

Janitskinin paikallisen asianajajan Emilio Campoz Arauzin mukaan Suomen luovutuspyynnössä oli puolustuksen mielestä teknisiä virheitä, mutta oikeus katsoi, että virheet ovat korjattavissa, eivätkä ne vaikuta luovutuspäätökseen.

Jos oikeus päättää luovuttaa Janitskinin Suomeen, hänellä voi olla vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä korkeampaan oikeusistuimeen. Luovutusasioita paljon hoitanut asianajaja Markku Fredman arvioi aiemmin STT:lle, että luovuttaminen Andorrasta Suomeen voi kestää viikoista kuukausiin, jos Janitskin päätetään luovuttaa. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot