Mainos
Mainos

Ilkka: Nainen synnytti salaa vessassa ja piilotteli asiaa vanhemmiltaan – vauva kuoli

Pietarsaarelaiselle naiselle vaaditaan vankeutta törkeästä kuolemantuottamuksesta tiistaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä. Syyttäjän mukaan nainen synnytti kotinsa vessassa salaa lapsen kesällä 2013. Lapsi kuoli pian synnytyksen jälkeen. Tapauksesta kertoo sanomalehti Ilkka.

Ilkan mukaan synnytyksen hetkellä vanhempiensa luona asunut 24-vuotias nainen oli salannut raskauden lähipiiriltään. Nainen ei myöskään käynyt neuvolassa tai ottanut yhteyttä terveydenhuoltoon raskauden aikana.

Lehti kertoo oikeudenkäynnissä kuullun perusteella, että synnytys alkoi 27. kesäkuuta. Nainen on kertonut tunteneensa kipua vatsassaan ja viettäneen suuren osan päivästä vessassa. Oman kertomuksensa mukaan hän ymmärsi synnyttävänsä vasta kun lapsen pää jo näkyi.

Naisen vanhemmat olivat tapahtumahetkellä kotona. Nainen ei kuitenkaan kertonut synnytyksestä heille. Sanomalehti Ilkka kertoo, että syyttäjän mukaan nainen ei hankkinut apua edes todettuaan lapsensa kuolleeksi.

Synnytyksen jälkeen nainen oli pyytänyt äitiään tuomaan vessaan sakset. Kun äiti saapui paikalle, nainen piilotti lapsensa vessanpönttöön.

Naisen vanhemmat saivat tietää synnytyksestä Ilkan mukaan alkuillasta, kun he kuulivat naisen pyörtymisestä aiheutuneen pamauksen ja ryntäsivät vessaan. Naisen isän kerrotaan soittaneen paikalle ambulanssin puoli seitsemän jälkeen illalla.

Syyttäjän mukaan lapsi oli menehtynyt luultavasti hapenpuutteeseen. Syyttäjän arvion mukaan lapsi olisi todennäköisesti pysynyt hengissä, jos paikalla olisi ollut synnytyshetkellä hoitohenkilökuntaa. Naiselle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Tiistaina alkanut oikeudenkäynti jatkuu tänään keskiviikkona. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme