Mainos
Mainos

Ilkka: Saitko oudon työpaikkatarjouksen meilinä? Tuhoa viesti

Rikolliset ovat viime päivinä yrittäneet värvätä sähköpostiviesteillä rahanpesijöitä Suomesta, kertoo sanomalehti Ilkka. Ihmisten sähköposteihin on tämän ja viime viikon aikana saapunut suomenkielisiä työpaikkatarjouksia mm. Europack-nimiseltä yritykseltä. Edellytyksenä on ollut täsmällisyys, yleisimpien atk-ohjelmien käyttötaito ja oma pankkitili.

Kyseiseen työtarjoukseen ei kannata tarttua, vaan viesti on syytä tuhota. Tietoturva-asiantuntijoiden ja Keskusrikospoliisin mukaan kyse on tyypillisestä värväysviestistä, jossa rikolliset houkuttelevat ihmisiä järjestäytyneen rikollisuuden apureiksi pesemään rahaa ja välittämään ulkomaisia rahalähetyksiä eteenpäin.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen pitää mahdollisena, että monen suomalaisen luottokorttitiedot ovat voineet päätyä rikollisille. Hän kehottaa suomalaisia seuraamaan luottokorttilaskuja erityisen tarkasti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme