Mainos
Mainos

Ilomantsissa tutkitaan räjähderikosta – "toimintakuntoisia ja erittäin vaarallisia"

Poliisi tutkii Ilomantsissa epäiltyä räjähderikosta. Kaksi miestä on kerännyt, käsitellyt ja pitänyt hallussaan sodanaikaisia räjähteitä, kertoo Pohjois-Karjalan poliisi.

Kotietsinnöissä poliisi on löytänyt käsi- ja kiväärikranaatteja, tykistön kranaatteja sekä luvattomia ampuma-aseita ja niiden osia.

Pääosa löydetyistä kranaateista oli tyhjennetty räjähdysaineista, mutta esimerkiksi neuvostoliittolaiset kiväärikranaatit olivat poliisin mukaan toimintakuntoisia ja erittäin vaarallisia.

Poliisi kertoo, että koska kotietsinnällä löydetyt tarvikkeet kuuluvat puolustusvoimille ja löydettyihin aseisiin ei oltu haettu tarvittavia lupia, asiaa tutkitaan myös kavalluksena ja ampuma-aserikoksena.

Poliisi muistuttaa, että luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset sekä räjähteet voi luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia. Luovutusmahdollisuus koskee myös sodanaikaista materiaalia.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme